Rebel @ School

Gastdocent

Met ontzettend veel plezier sta ik voor de klas, welke klas het ook is. Geweldig om de vragen van enthousiaste kinderen te beantwoorden of juist kinderen te enthousiasmeren voor dit onderwerp.

In mijn gastles informeer ik over het materiaal plastic, de eigenschappen, de toepassingen, de alternatieven en wat de gevolgen zijn voor je directe omgeving en het milieu als we onzorgvuldig met plastic omgaan. Iedereen kan elke dag keuzes maken die het verschil maken, óók kinderen.

De lessen zijn aangepast aan de leeftijd en soort onderwijs en duren gemiddeld 50 minuten tot een uur. Met veel beeldmateriaal, vragen en spelletjes probeer ik alle kinderen in de klas bij het onderwerp te betrekken.

Gastles voor docenten

Iedere leerkracht zit zelf ook wel eens in de banken, tijdens een studiedag of teamdagen. 

Hoe leuk is het om ook een duurzaam tintje aan een studiedag toe te voegen? Onderbreek de lange dag met een korte presentatie van The Plastic Rebel, al dan niet gevolgd door een rondje wandelen buiten met de prikstok erbij. De lezing zit vol beeldmateriaal en geeft een extra dimensie aan de dag. Na de wandeling is iedereen weer fit voor de volgende ronde.

Normaliter krijgen kinderen dergelijke informatie, maar vaak krijg ik te horen hoe leuk het is om als leerkrachtenteam in de banken te zitten. 

Na mijn presentatie is het ook makkelijker  om zelf les te geven over plastic en de plastic soep.