Missie

Zoveel mogelijk volwassenen ‘plasticbewust’!

The Plastic Rebel heeft zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk volwassenen plasticbewust te maken. Dit wordt bewerkstelligd door het geven van voorlichting aan volwassenen in het bedrijfsleven, in combinatie met de ervaring van zwerfvuil prikken. 
The Plastic Rebel streeft geen hardcore leven zonder plastic na, maar wil bewust omgaan met plastic stimuleren en kritisch kijken waar plastic gebruik verminderd kan worden.

If you are going to rebel,
do it with purpose

kushandwizdom

Het verhaal achter the Plastic Rebel


Plastic Rebel is een initiatief van Pauline Wilbrenninck. 14 jaar heb ik met veel plezier gewerkt in de herverzekeringsindustrie als herverzekeringsmakelaar. Ik had leuke collega’s, een groot netwerk en zat stiekem ook met gouden ketens vast aan mijn bedrijf. Al een tijd kriebelde het of ‘dit het wel was’.

Ik maak me zorgen over de enorme hoeveelheden plastic die we gebruiken en weggooien. Als hobby ruim ik al een tijd zwerfvuil op in mijn eigen omgeving en kwam met name plastic tegen. Maar ik nam ook prikstokken en zakken mee naar kantoor en sleurde mijn lieve collega’s in de lunchpauze mee met een prikstok door Amsterdam Zuid Oost. Eerst een beetje beschaamd en giechelend om net als de reclassering met een prikstok te lopen. Mijn collega’s deden dit met name om mij een plezier te doen, maar toch merkte ik dat de meesten het leuk vonden, en zelfs de grootste mopperaar zei dat het een goed gevoel gaf om na een half uur een gevulde zak in een vuilcontainer te stoppen. Positieve reacties van voorbijgangers maakten ons vrolijk. Onze gedachten waren enkel bij het zwerfvuil en de omgeving. Na ons half uurtje vuilprikken zaten we weer uitgewaaid achter onze computer, goed voor onze vitaliteit en portie buitenlucht.

Zo is het idee voor mijn bedrijfsconcept geboren en in 2018 raapte ik al mijn moed bij elkaar en startte vol energie The Plastic Rebel.

We eten plastic, we ademen plastic en het regent plastic

AD, 1/11/2017